- Autor: Aleksandra Halarewicz
- Wydawnictwo SBM
- Seria Wademekum
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2015
- Ilość stron: 192
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 70270001444KS
- Język: polski
- Podtytuł: Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788378458609
- EAN: 9788378458609
- Wymiary: 170X250
- Powiązane tematy: Czarny Piątek, książki kucharskie na prezent
Recenzje książki Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących (2)
-
Recenzentus NotPospolitusOcena: 5/5Dodana przez Beata M. w dniu 2016-06-15Opinia potwierdzona zakupemRecenzja dotyczy produktu typu: książka
20 z 21 osób uznało recenzję za przydatnąNie uważam sie za znawczynie ziół, ale i nie za zupełnego laika. Mam kilka starszych pozycji na temat ziół, ale ta to mój pierwszy taki nowy zakup. Książka zawiera bardzo dużo dobrych, wyraźnych zdjęć, dzięki czemu nikt nie powinien mieć trudności z rozpoznaniem danej rośliny. Dodatkową wskazówką są opisane drobnym drukiem cechy morfologiczne oraz występowanie. Oprócz dobrze znanych ziół zawiera także takie, o których nawet nie wiedziałam, że można je zastosować w kuchni czy też dla zdrowia. Zdjęcia i opis każdej rośliny mieści się na 1-2 stronach. Opis zastosowania nie jest obszerny ale i tak w sam raz dzięki zawartym informacjom. Można z niedo dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy, o których wcześniej nie miałam pojęcia z innych pozycji książkowych. Opis zastosowań głównie zawiera wskazówki jak dane rośliny stosować w kuchni, aby je urozmaicić i 'wnieść na wyższy poziom', ale wskazówki dla zdrowia również można tam znaleźć. Sama książka bardzo dobrze wykonana, twarda oprawa, szyta, nie ma prawa się rozlecieć, powinna służyć długie lata. Idealna do własnej biblioteczki oraz na prezent.
-
Początkujący RecenzentOcena: 5/5Dodana przez Agnieszka P. w dniu 2019-05-09Opinia potwierdzona zakupemRecenzja dotyczy produktu typu: książka
5 z 5 osób uznało recenzję za przydatnąBardzo dobry atlas z dokładnym opisem ziół potwierdzonych zdjęciami. Polecam