0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

darmowa dostawa

Przetwórstwo spożywcze

Znaleziono:  83 pozycje
Przeglądaj: 
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 25
  • 40
  • 60
25
- 10 %

Repetytorium + testy Egzamin zawodowy Kwalifikacja T.6 Kucharz technik żywienia i usług gastronomicznych

Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawca: WSiP
Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wi...
 
38,77 zł 43,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
- 48 %

Postmodern Winemaking - Outlet, Re...

Książka (twarda z obwolutą)
OUTLET
77,51 zł 149,05 zł
Do koszyka
- 48 %

Postmodern Winemaking - Outlet

Rethinking the Modern Science of an Ancient Craft

Autor: Clark Smith
In Postmodern Winemaking, Clark Smith shares the extensive knowledge he has accumulated in engaging, humorous, and erudite essays that convey a new vision of the winemaker's craft--one that credits...
OUTLET  
77,51 zł 149,05 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
 
79,20 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach

Krakowska Wytwórnia Tytoniu Przemysłowego

Seria: XX WIEK
Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu ...
 
47,06 zł 50,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 16 %

Technologia produkcji wina

Autor: Yair Margalit
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od pr...
 
65,87 zł 77,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 13 %

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2

Zasadnicza szkoła zawodowa

Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ry...
 
13,00 zł 15,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Technologie produkcji cukierniczej Wyroby cukiernicze Podręcznik Tom 2 Część 1 T.4 Technik technologii żywności cukiernik

Technikum Zasadnicza szkoła zawodowa

Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). P...
 
39,27 zł 43,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Informacyjno-decyzyjne determinanty transportowej obsługi przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego

W warunkach rynkowego działania przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego istotna jest sprawna obsługa transportowa procesów zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji. Przedsiębiorstwa muszą w...
 
25,87 zł 29,40 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 48 %

Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik - Outlet

Kwalifikacja T.15..2

Wydawca: WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej...
OUTLET  
19,19 zł 36,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 10 %

Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik

Kwalifikacja T.15..2

Wydawca: WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej...
 
33,27 zł 36,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 10 %

Repetytorium + testy Egzamin zawodowy Kwalifikacja T.15 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawca: WSiP
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z...
 
38,77 zł 43,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 35 %

Chemia w pożywieniu

Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Wydawca: Vital
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład ...
 
25,63 zł 39,30 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Enzymy w technologii spożywczej

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś o...
 
79,20 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 10 %

Oświadczenie żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu prezentacji i reklamie żywności Komentarz

Wydawca: Wolters Kluwer
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym opracowaniem na temat zasad stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych odnoszących się do żywności, tj. wszelkich komunikatów inf...
 
106,97 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy ...

Książka (miękka)
24,47 zł 26,00 zł
Do koszyka

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera ...
 
24,47 zł 26,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 22 %

Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne ...
 
61,23 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Wydawca: WNT
W tomie 2 omówiono:- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodz...
 
56,00 zł 70,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 35 %

Żywność pełna kłamstw

Jak przemysł spożywczy świadomie rujnuje Twoje zdrowie

Wydawca: Vital
Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szerok...
 
28,97 zł 44,40 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 32 %

Historia kuchni

Książka (miękka)
46,08 zł 68,00 zł
Do koszyka
- 32 %

Historia kuchni

Wydawca: Aletheia
Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś p...
 
46,08 zł 68,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Podstawy biotechnologii przemysłowej

Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jako...
 
63,20 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 28 %

Technika chłodnicza dla praktyków ...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
82,50 zł 115,00 zł
Do koszyka
- 28 %

Technika chłodnicza dla praktyków Przechowalnictwo żywności

Wydawca: Systherm
Do 2 wydania poradnika wprowadzono zagadnienia zastosowań programów komputerowych do obliczeń bilansowych. Obliczenia komputerowe obiegów chłodniczych, pozwalają na wielowariantowość ...
 
82,50 zł 115,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 35 %

Jedzenie czy trucizna?

Nieświadomość zabija

Wydawca: Vital
Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze org...
 
25,63 zł 39,30 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Zakwas Technologia w piekarni

ZakwasJak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?W książce przedstawiono wyniki badań w ...
 
79,20 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 20 %

Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jak...
 
62,59 zł 77,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono:  83 pozycje
Przeglądaj: 
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 25
  • 40
  • 60
25
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.