0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

darmowa dostawa

Przetwórstwo spożywcze

Znaleziono:  108 pozycji
Przeglądaj: 
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Od najnowszych
Wyświetl:
  • 25
  • 40
  • 60
25

Marketing produktów regionalnych na europejskim rynku żywności

Z marketingowego punktu widzenia produkty regionalne stwarzają szereg zupełnie nowych możliwości dla innowacyjnych działań marketingowych. Działania te wpisują się w szeroki nurt marketingu sensory...
- 35 %

Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka

Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego...
 
22,32 zł 31,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 11 %

Homebrew Beyond the Basics

All-Grain Brewing & Other Next Steps

Wydawca: GMC Group
Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water...
 
72,42 zł 81,55 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 50 %

Żywienie człowieka Słownik terminologiczny - Outlet

Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: ...
OUTLET  
17,45 zł 34,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Inżynieria biochemiczna

Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk tran...
- 50 %

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy ...

Książka (miękka)
OUTLET
12,00 zł 24,00 zł
Do koszyka
- 50 %

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności - Outlet

Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera ...
OUTLET  
12,00 zł 24,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Podstawy żywienia człowieka z zadaniami

Wydawca: Medpharm
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
- 17 %

Młynarstwo tradycyjne Wczoraj dziś jutro...

Problemy zachowania ginącego dziedzictwa

Dawny świat młynarstwa znamy dziś przede wszystkim z literatury czy filmu, ewentualnie zetknęliśmy się z nim w muzeum. Wiatraki i młyny poruszane kołem wodnym, niegdyś powszechnie występujące w wie...
 
65,46 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
- 17 %

W kieracie ubojni

Książka (miękka)
24,03 zł 29,00 zł
Do koszyka
- 17 %

W kieracie ubojni

Autor: Ilona Rabizo
Wydawca: Bractwo Trojka
„W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analiz...
 
24,03 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 12 %

Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

Autor: Jan Fiedurek
Wydawca: UMCS
Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżyw...
 
33,25 zł 37,80 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 11 %

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
 
61,11 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 50 %

Postmodern Winemaking - Outlet, Re...

Książka (twarda z obwolutą)
OUTLET
74,53 zł 149,05 zł
Do koszyka
- 50 %

Postmodern Winemaking - Outlet

Rethinking the Modern Science of an Ancient Craft

Autor: Clark Smith
In Postmodern Winemaking, Clark Smith shares the extensive knowledge he has accumulated in engaging, humorous, and erudite essays that convey a new vision of the winemaker's craft--one that credits...
OUTLET  
74,53 zł 149,05 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 19 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
 
80,19 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Część 1

Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawca: WSiP
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja kr&oacut...
 
42,14 zł 44,30 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 20 %

Inżynieria biochemiczna

Wydawca: WNT
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk tran...
 
54,40 zł 68,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach

Krakowska Wytwórnia Tytoniu Przemysłowego

Seria: XX WIEK
Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu ...
 
47,06 zł 50,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2

Zasadnicza szkoła zawodowa

Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ry...
 
13,71 zł 15,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Informacyjno-decyzyjne determinanty transportowej obsługi przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego

W warunkach rynkowego działania przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego istotna jest sprawna obsługa transportowa procesów zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji. Przedsiębiorstwa muszą w...

Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik

Kwalifikacja T.15..2

Wydawca: WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej...
 
35,10 zł 36,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej

System prawa żywnościowego

Wydawca: Wolters Kluwer
Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec roln...
- 8 %

Zasady żywienia Podręcznik Część 2

Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.15.1

Wydawca: WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia)....
 
32,47 zł 36,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 50 %

Zasady żywienia Planowanie i ocena Podręcznik do nauki zawodu Kwalifikacja T.15.1 - Outlet

Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności pot...
OUTLET  
19,60 zł 39,20 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 19 %

Enzymy w technologii spożywczej

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś o...
 
80,19 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Oświadczenie żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu prezentacji i reklamie żywności Komentarz

Wydawca: Wolters Kluwer
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym opracowaniem na temat zasad stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych odnoszących się do żywności, tj. wszelkich komunikatów inf...
Znaleziono:  108 pozycji
Przeglądaj: 
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Od najnowszych
Wyświetl:
  • 25
  • 40
  • 60
25
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.