0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Przetwórstwo spożywcze

Znaleziono:  124 pozycje
Przeglądaj: 
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Od najnowszych
Wyświetl:
  • 25
  • 40
  • 60
25

Produkty nowej generacji

Wybrane zagadnienia

Wydawca: Difin
W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety ora...
- 30 %

50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii

Autor: Bill Price
Wydawca: Alma-Press
"Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła ...
 
38,35 zł 55,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 50 %

Informacyjno-decyzyjne determinanty transportowej obsługi przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego - Outlet

W warunkach rynkowego działania przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego istotna jest sprawna obsługa transportowa procesów zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji. Przedsiębiorstwa muszą w...
OUTLET  
14,70 zł 29,40 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 50 %

Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności - Outlet

W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne ...
OUTLET  
34,95 zł 69,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym

Wydawca: CeDeWu
Monografia „Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym" jest skierowana do szerokiego grona odbiorców, m.in. teoretyków zarządzania i praktyków - producent&o...
 
86,03 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 20 %

Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka

Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego...
 
24,80 zł 31,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 22 %

Homebrew Beyond the Basics

All-Grain Brewing & Other Next Steps

Wydawca: GMC Group
Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water...
 
63,71 zł 81,55 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Wielkie oszustwo na talerzu

Fakty i mity przemysłu spożywczego

Autor: M. Pandiani
Wydawca: Esteri
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na...
- 50 %

Mięso i przetwory drobiowe - Outlet

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
OUTLET  
39,50 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 15 %

Inżynieria biochemiczna

Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk tran...
 
67,15 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Podstawy żywienia człowieka z zadaniami

Wydawca: Medpharm
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
 
57,00 zł 60,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1

Zasadnicza szkoła zawodowa

Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty z...
 
13,58 zł 15,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 15 %

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
 
67,15 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 50 %

Odroczony rozrost - Outlet

Technologia w piekarni

Redaktor: Hans Huber
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścici...
OUTLET  
44,50 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 31 %

W kieracie ubojni

Książka (miękka)
19,88 zł 29,00 zł
Do koszyka
- 31 %

W kieracie ubojni

Autor: Ilona Rabizo
Wydawca: Bractwo Trojka
„W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analiz...
 
19,88 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 15 %

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
 
58,65 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
 
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 8 %

Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Część 1

Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawca: WSiP
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja kr&oacut...
 
40,76 zł 44,30 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 22 %

Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach

Krakowska Wytwórnia Tytoniu Przemysłowego

Seria: XX WIEK
Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu ...
 
39,06 zł 50,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 12 %

Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik

Kwalifikacja T.15..2

Wydawca: WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej...
 
32,41 zł 36,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 12 %

Zasady żywienia Podręcznik Część 2

Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.15.1

Wydawca: WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia)....
 
32,41 zł 36,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 15 %

Enzymy w technologii spożywczej

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś o...
 
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 10 %

Oświadczenie żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu prezentacji i reklamie żywności Komentarz

Wydawca: Wolters Kluwer
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym opracowaniem na temat zasad stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych odnoszących się do żywności, tj. wszelkich komunikatów inf...
 
107,53 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy ...

Książka (miękka)
25,06 zł 26,00 zł
Do koszyka

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera ...
 
25,06 zł 26,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
- 15 %

Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne ...
 
67,15 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono:  124 pozycje
Przeglądaj: 
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Od najnowszych
Wyświetl:
  • 25
  • 40
  • 60
25
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.