Jeśli już od jakiegoś czasu obiecujesz sobie, że zaczniesz jeść zdrowo, ta książka może okazać się znakomitą inspiracją i źródłem fachowej wiedzy. Proste w przygotowaniu, aromatyczne i smaczne - takie dania powstaną z przepisów zaprezentowanych w książce "Zdrowe zupy" autorstwa R. Katz i M. Edelsona.
Książka, dzięki podziałowi na 6 rozdziałów, w przejrzysty sposób przedstawia akcesoria niezbędne do przyrządzania zup, przepisy na tradycyjne buliony, pożywne kremy i zupy lecznicze, a także pomysły na pasujące do nich dodatki i rodzaje świeżych sals. Nie zabrakło w niej również informacji dotyczących czasu przygotowania każdej z potraw, czasu gotowania i ilości otrzymanych porcji.
Wykorzystane w książce przepisy bazują na produktach sezonowych, dzięki czemu są niedrogą propozycją na każdą porę roku. W zależności od potrzeb Twojego organizmu, znajdziesz tam receptury wspomagające detoks, działające kojąco na układ trawienny, wspierające pamięć i koncentrację, stanowiące pomoc podczas przeziębienia i usprawniające procesy trawienne (tym samym wspomagające proces zrzucania wagi). Wszystko to okraszone minimalistycznymi ilustracjami i zdjęciami, które sprawią, że bardzo szybko nabierzesz ochoty na zdrową, pożywną kuchnię. Trudne może okazać się jedynie podjęcie wyboru, którą z aż 60. potraw zdecydujesz się przetestować jako pierwszą!
Autorzy to Rebecca Katz (mistrzyni kuchni, współpracująca z organizacjami mającymi na celu podtrzymanie i ochronę zdrowia) i Mat Edelson (pisarz i dziennikarz) znani m.in. z książki "Kuchnia długowiecznych". Oboje za cel postawili sobie promocję zdrowego trybu życia. Książka "Zdrowe zupy" to połączenie miłości do kuchni i szacunku do ludzkiego organizmu. Rebecca Katz wiele lat gotowała dla osób cierpiących z powodu chorób nowotworowych - to doświadczenie sprawiło, że dostrzegła zbawienny wpływ ciepłych, przepełnionych wartościami odżywczymi naparów na siły witalne i zdolności regeneracyjne organizmu.
Książka, dzięki podziałowi na 6 rozdziałów, w przejrzysty sposób przedstawia akcesoria niezbędne do przyrządzania zup, przepisy na tradycyjne buliony, pożywne kremy i zupy lecznicze, a także pomysły na pasujące do nich dodatki i rodzaje świeżych sals. Nie zabrakło w niej również informacji dotyczących czasu przygotowania każdej z potraw, czasu gotowania i ilości otrzymanych porcji.
Wykorzystane w książce przepisy bazują na produktach sezonowych, dzięki czemu są niedrogą propozycją na każdą porę roku. W zależności od potrzeb Twojego organizmu, znajdziesz tam receptury wspomagające detoks, działające kojąco na układ trawienny, wspierające pamięć i koncentrację, stanowiące pomoc podczas przeziębienia i usprawniające procesy trawienne (tym samym wspomagające proces zrzucania wagi). Wszystko to okraszone minimalistycznymi ilustracjami i zdjęciami, które sprawią, że bardzo szybko nabierzesz ochoty na zdrową, pożywną kuchnię. Trudne może okazać się jedynie podjęcie wyboru, którą z aż 60. potraw zdecydujesz się przetestować jako pierwszą!
Autorzy to Rebecca Katz (mistrzyni kuchni, współpracująca z organizacjami mającymi na celu podtrzymanie i ochronę zdrowia) i Mat Edelson (pisarz i dziennikarz) znani m.in. z książki "Kuchnia długowiecznych". Oboje za cel postawili sobie promocję zdrowego trybu życia. Książka "Zdrowe zupy" to połączenie miłości do kuchni i szacunku do ludzkiego organizmu. Rebecca Katz wiele lat gotowała dla osób cierpiących z powodu chorób nowotworowych - to doświadczenie sprawiło, że dostrzegła zbawienny wpływ ciepłych, przepełnionych wartościami odżywczymi naparów na siły witalne i zdolności regeneracyjne organizmu.